Projektikoordinaattori Joona Venäläinen

Livet på InfoCare
Uratarinoita
Livet hos InfoCare
Life in InfoCare
Livet hos InfoCare

Joona Venäläinen toimii projektikoordinaattorina InfoCarella ja on tällä hetkellä mukana Keskon kanssa yhteistyössä toteutettavassa projektissa. Lue lisää Joonan työstä täältä!

Kerroimme tammikuussa yhteistyöstämme Keskon kanssa, jossa InfoCaren asentajat asentavat 15 000 digitaalista mainosnäyttöä kaikkiin Keskon päivittäistavarakauppoihin. Artikkelin pääset lukemaan tätä linkistä: InfoCare maanlaajuiseen yhteistyöhön Keskon kanssa. InfoCare siis vastaa näyttöjen myymäläsuunnittelusta ja asennuksista sekä koordinoi laite- ja telinetoimittajien yhteistyötä ja logistiikkaa.

Näin suuri projekti vaatii tietysti osaavan tiimin täynnä rautaisia ammattilaisia ja nyt tutustummekin tarkemmin siihen, millaista on koordinoida tällaista projektia. Joona Venäläinen toimii projektissa projektikoordinaattorin tehtävissa ja omien sanojensa mukaan ”jokapaikanhöylänä”. Tehtävä ei ole niinkään perinteinen koordinaattorin rooli vaan pitää sisällään myös tuotekehitystä, prosessikehitystä, hankintaa ja jatkuvaa toimintaa ja yhteydenpitoa sidosryhmien kanssa. Osana tätä projektia hän on päässyt tekemään todella monipuolisesti useita erilaisia työtehtäviä ja tätä roolia voisi kutsua myös moniongelmaratkojaksi.

Kaikkein oleellisinta projektikoordinaattorin roolissa on huolehtia siitä, että asennustiimeillä on kaikki tarvittava ohjeistus ja data, jotta he pystyvät toimimaan ilman ongelmia. Joona vastaa pääosin tulevien asennustöiden aikataulujen suunnittelusta sekä toteutuksesta ja huolehtii, että asennustiimeillä on tarvittavat työvälineet. Oleellista on myös projektin tekninen kehitysvastuu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Joona on testaus-ja validointivastuussa kaikista uusista telineista, joita projektille otetaan käyttöön.

Kattava perehdytys on onnistumisen peruspilari ja se onkin otettu tässä projektissa huomioon. Ennen kun asentajat pääsivät tosi toimiin, järjestettiin viikon kestävä perehdytys, jossa käytiin läpi asennukseen liittyviä perusasioita, työkalujen käyttöä sekä turvallisuushuomiota. Joona oli suunnitellut ja rakentanut demoseinän, jotta asentajat näkevät konkreettisesti kuinka näyttöjä voidaan asentaa. Näin kenenkään ei tarvinnut lähteä asennushommiin kylmiltään. Joona on itse toimunut aikaisemmin asentajan roolissa, joten uusien asentajien perehdyttäminen sujui mutkattomasti.

Kokemuksena projektissa mukana oleminen on ollut Joonan mukaan opettavaista ja mielenkiintoista. Missään vaiheessa ei ole tullut hiljaista tai tylsää hetkeä. Projektissa on ollut myös omat haasteensa, koska se on lähteny käyntiin melko vauhdikkaasti. Kaikista haasteista on kuitenkinaina selvitty niin hyvin, että projektin aikataulusta ollaan jopa edellä.