Tomi Välimäki vuokratyöntekijästä People Manageriksi

Livet på InfoCare
Uratarinoita
Livet hos InfoCare
Life in InfoCare
Livet hos InfoCare

Miten InfoCaren People Manager Tomi Välimäki päätyi vuokratyöntekijästä nykyiseen rooliinsa?

Tomi Välimäki aloitti työt InfoCarella vuokratyöntekijänä. Tällä hetkellä hän työskentelee People Managerin roolissa. Tämän lisäksi hän toimii muiden People Managereiden tukihenkilönä ja linkkinä HR:ään. Hän on myös vetovastuussa kahden viikon välein pidettävistä pem-palavereista, joissa keskustellaan esihenkilöasioista. Tomin oma tiimi toimii metro alueella eli Uudenmaan alueella yhdeksässä eri lokaatiossa.

Vapaa-ajalla Tomi tykkää urheilla javiettää aikaa kavereiden kanssa. Musiikki on myös lähellä sydäntä ja Tomin voi myös bongata soittamassa kitaraa silloin tällöin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi? Tärkeimmät työtehtäväsi?

”Tärkeimpänä tehtävänä on varmistaa, että omalla tiimillä kaikki sujuu hyvin. On pidettävä huoli siitä, että jokainen tiimiläinen on siellä, missä pitääkin ja resurssointi on kunnossa. Kaikille on selvää, missä pitää olla ja minäkin päivänä. Muuten tyypilliseen työpäivään kuulu one to one keskusteluja, toiminnan suunnittelua, sisäiset säännölliset palaverit sekä kentällä asiantuntijoiden luona vierailu.”

Miten päädyit InfoCarelle töihin?

”Opiskelin Metropolian ammattikorkeakoulussa vuosina 2007-2013. Vuonna 2012 päädyin InfoCarelle windows 7 rollout projektiin Baronan kautta. Vuoden päästä minut sisäistettiinkin InfoCaren omille kirjoille. Tämän jälkeen työskentelin erilaissa lähituen tehtävissä eri asiakkuuksissa vuoteen 2017 asti.

2017 siirryin tiiminvetäjän rooliin ja sillä tiellä ollaan oltu nyt viisi ja puoli vuotta. Tiimin vetäjän uran alkupuolella kävin lähiesihenkilön ammattitutkinnon, jonka jälkeen olen opiskellut vielä johtamisen ja yritysjohtamisen eritysammattitutkinnon. Ja tässä sitä nyt ollaan. Olen päässyt esihenkilöroolissa tekemään paljon yhteistyötä HR:n kanssa ja olemaan tuki muille People Managereille. Olen ollut mukana myös InfoCaren Leadership Academyssä kertomassa esihenkilötyöstä.”

Mikä työssäsi motivoi eniten? Mikä sinut saa viihtymään InfoCarella?

”Loistavat työkaverit ja hyvä porukka. InfoCarella on myös todella hyvät vaikutus mahdollisuudet asioihin ja kaikkien ajatuksia kuunnellaan. Todella paljon pystyy myös itse vaikuttamaan siihen, miten tekee omat työt. Ihmiset on kuitenkin se paras osa tätä työtä!”