IT-lähitukipalvelut liiketoimintakriittisissä ympäristöissä

InfoCare -
10.11.2022

Meitä ympäröidään teknisillä laitteilla joka päivä, koko ajan. Tekniikkaa on niin paljon, ettemme enää edes huomaa sitä ja meille voi olla hankala ymmärtää, kuinka jollain meille näkymättömällä laitteella on niin suuri merkitys jokapäiväiseen elämäämme. Toimiva tekniikka vaikuttaa siihen pääsemmekö me lentokoneeseen ja lomamatkalle, voimmeko tankata autoamme ja toimiiko sähköpostit ja muu kommunikaatio, jota käytämme jokapäiväisessä elämässämme.

Kaikkihan voi ratkaista nykypäivänä etänä ja automatisoida, joten lähitukihenkilö, joka huolehtii teknologian toimivuudesta, voidaan mieltää työpaikalla pyörivänä IT-henkilönä, joka tekee fyysiset asennukset ja auttaa käyttäjää hädässä, mutta muuten ”notkuu” vain kahviautomaatilla. Lähituki on kuitenkin paljon muutakin. Paras asiakaskokemus ja työn tuottavuus varmistetaan kokonaisratkaisulla, jossa korkeatasoisen Service Deskin lisäksi IT-ympäristöä ylläpidetään toimivalla ja oikein mitoitetulla lähituella.

Lähituen tärkeys korostuu varsinkin liiketoimintakriittisissä ympäristöissä.

Merkittävät tehdas- ja tuotantoympäristöt ovat hyvä esimerkki liiketoimintakriittisestä IT-ympäristöstä. Esimerkiksi Porvoon jalostamossa on käytössä erilaisia tietojärjestelmiä, kuten laadun valvontajärjestelmiä ja mittausjärjestelmiä, jotka kytkeytyvät tietokoneisiin. Mittalaiteympäristöt, jossa mitataan muun muassa polttoaineen laatua, tarvitsevat lähituen fyysistä tukea, sillä Service Desk ei pysty hallitsemaan näitä ympäristöjä etänä. InfoCaren lähituki pitää huolen, että kaikki polttoaineen jakeluun ja laadun valvontaan liittyvät järjestelmät ovat kunnossa ja näin ennaltaehkäistään muun muassa polttoaineen jakelun keskeytyminen.

Konesaleista puolestaan löytyy suuria määriä dataa käsitteleviä tietokoneita ja niiden oheislaitteita. Konesaleja tarvitaan muun muassa pyörittämään keskeisiä järjestelmiä, kuten sähköposteja ja muuta kommunikaatiota, tiedostonhallintaa, asiakkuudenhallintaa sekä toiminnanohjausjärjestelmiä. InfoCaren lähituen ammattilainen pitää huolen siitä, että kaikki nämä laitteet toimivat. Huolehdimme koko ympäristöjen tai yksittäisten laitteiden käyttöönoton, sisältäen mittauksen, kartoituksen, dokumentaation, asennuksen sekä projektinhallinnan. Huolehdimme myös vanhojen laitteiden käytöstä poiston, kierrätyksen, datan poiston sekä tyhjentämisen. InfoCare palvelee asiakkaitaan 24/7/365, jotta voidaan varmistaa laitteiden jatkuva toimivuus.

Liiketoimintakriittisiä ympäristöjä löytyy myös esimerkiksi lentokentiltä. Oletko koskaan miettinyt mitä käy, jos turvatarkastuslaitteet vikaantuvat tai radiot, joiden avulla kommunikoidaan lentokoneisiin eivät toimi? Tällöin matkustajia ei voida ottaa lentokoneeseen sisään ja lennot viivästyvät. InfoCare huolehtii näiden laitteiden toimivuuden lisäksi myös maksupäätteiden ja kortinlukijoiden toimivuudesta, verkoista ja tukiasemista, henkilökunnan laitteista kuten tietokoneista, puhelimista ja lentokoneen ohjaamon tableteista. Nämä ovat kaikki laitteita, joiden toimivuus pitää taata jatkuvasti ja joihin kaikkiin Service Desk ei pääse käsiksi. Lähituen ammattilaiset huolehtivat, että tietoliikenneyhteydet lentokentillä toimivat. On pystyttävä varmistamaan, että kone on kunnossa, jotta matkustajat saadaan otettua sisään. Lähituen jatkuvaa läsnäoloa tarvitaan tai lentokoneet eivät lennä.

InfoCaren lähitukipalvelut takaavat paikalliset ja luotettavat ylläpito- ja tukipalvelut valtakunnallisesti Suomessa ja koko Nordic-alueella, jopa kahden tunnin vasteajalla ja 24/7 palveluajalla. Lähitukiasiantuntijamme suorittaa sovitun mukaisesti lähituen projekti- ja palvelukokonaisuuksien mukaisia työtehtäviä, kuten teknisen tuen ja ylläpidonpalvelut, käyttöönottopalvelut, sekä laitteiden huolto- ja korjauspalvelut. Myös vaativat projektinhallinnan suunnittelu- ja koordinointityöt onnistuvat kauttamme. InfoCaren selkeänä erottautumistekijänä ovat toiminnan tehokkuus ”kaikki kerralla kuntoon” mentaliteetilla sekä laaja-alaiset ammattilaiset, jotka ovat asiakkaan kanssa suunniteltu ja koulutettu hoitamaan sovittua kokonaisuutta ilman että jokaiseen tehtävään tarvittaisiin aina eri henkilö.

Joten kyllä, lähitukihenkilö on paljon muutakin, kun kahviautomaatilla ”notkuva” kaveri. Lähituki pitää huolen siitä, että me pääsemme lentokoneisiin ja lomamatkoille. He pitävät huolen, että polttoaine saadaan jakeluun ja me voimme tankata autojamme. He pitävät huolen, että me suoriudumme arkisistakin työtehtävistämme mutkattomasti ja ilman viivytystä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Pete Brusi                                                  

Toimitusjohtaja

040 5869 320

pete.brusi@infocare.com

Jori Sistonen

Palveluliiketoimintajohtaja

050 3161 093

jori.sistonen@infocare.com

Last ned fil

Download file

Nedladdning fil

Download filen

Lataa tiedosto