Onitio- nytt ledande nordiskt IT-koncern

InfoCare -
9.4.2023

Visma-företagen Exso AS, Value Retail Consulting AS och K2 EssCom AB går samman med InfoCare och samlas i en koncern med det nya namnet Onitio. Aars AS står bakom som långsiktig och strategisk ägare.

Onitio blir ledande i Norden inom företagens respektive affärsområden och har som ambition att växa vidare tillsammans med partners och kunder. Företaget kommer att bestå av fler än 1500 medarbetare och förväntas nå en omsättning på nästan två miljarder kronor år 2023.

Den nya koncernen ska ledas av Malin Yrwing som idag är koncernchef på InfoCare. Malin har tidigare erfarenhet från AF-gruppen, Capgemini Consulting och Wilhelmsen Maritime Services.

Alla företag kommer att ingå i samma koncern under namnet Onitio. Onitio-namnet etableras i en övergångsfas från oktober månad, och organisationsförändringarna genomförs under hösten 2023.

Ledande med nordisk geografisk täckning

- Jag ser fram emot att samla organisationen och lära känna nya duktiga kollegor bättre. Vi kommer att erbjuda koncernens befintliga och framtida kunder en stark partner med fullständig närvaro i Norden, bred kompetens och förstärkt leveranskapacitet. Vi samlar många skickliga experter från norr till söder i Norden med närvaro och närhet till kunden. Onitio kommer att ha en kundinriktad organisation från försäljning till leverans, säger Malin Yrwing, ny koncernchef i Onitio.

Bredare produktsortiment

Onitio kommer, som en samlad koncern, att leverera ett brett utbud av IT-tjänster. Onitio Technology Services ska erbjuda installation, support och underhåll av IT och teknisk utrustning i hela Norden. Onitio Workforce Services & Consulting kommer att tillhandahålla resurser och bemanningslösningar inom IT på plats samt genom fjärrsupport. Onitio Solutions kommer att leverera lösningar inom detaljhandel och närliggande branscher. Konsulttjänster med specialistkompetens inom detaljhandel och IT tillhandahålls genom Value Retail Consulting. Kundbasen för den nya koncernen består av flera av de största företagen i Norden (både inom privat och offentlig sektor).

- Denna kombination är industriellt korrekt och kommer att kunna erbjuda kunderna ett bredare och bättre produkt- och tjänsteutbud. Vi har stora ambitioner för Onitio som en nordisk aktör. Som aktiv ägare stöder vi ytterligare tillväxt genom nya förvärv och organiska initiativ, säger - Runar Kvåle, investeringsdirektör i Aars AS.

Kontakt:

Malin Yrwing
CEO Onitio
+ 47 454 24 689
malin.yrwing@infocare.com

Anne Kristiansen
PR & Communication Onitio
+47 916 79 520
anne.kristiansen@infocare.com

Last ned fil

Download file

Nedladdning fil

Download filen

Lataa tiedosto