Case Danske Bank: Työasemapalvelu keskeisen tärkeänä osa-alueena liiketoiminnan tuottavan ja tehokkaan hoitamisen kannalta

Asiakasviittaus -
Case -
Case -
Case -
Case -
Danske Bank

Danske Bank on pohjoismainen pankki ja pitää tällä hetkellä paikkaa Tanskan suurimpana pankkina. Danske Bank palvelee yksityis- ja yritysasiakkaita ja sen ydinmarkkinat ovat Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. InfoCare on toimittanut Danske Bankille loppukäyttäjäpalveluita useiden vuosien ajan ja toiminut palveluntarjoajana vuoden 2017 alusta alkaen.

Danske Bankilla on yli 15 000 käyttäjää 200 paikkakunnalla, joten se tarvitsi kumppanin, joka on joustava, ammattitaitoinen ja jolla on mahdollisuus tukea kaikkia loppukäyttäjiä sekä hallitsemaan varastointitoimenpiteitä pohjoismaisella tasolla.

Suomessa InfoCare toimittaa Danske Bankille lähitukipalveluita sen pääkonttorille Pasilaan, jossa on aina paikan päällä InfoCaren ammattilaisia IT-lähituessa. InfoCare huolehtii teknisen tuen myös maakunnissa sijaitseviin konttoreihin ympäri Suomen. Viimeisen kolmen vuoden aikana InfoCare on toteuttanut Danske Bankille noin 2500 työpyyntöä. Kaikenkaikkiaan koko pohjoismaisella tasolla InfoCare on suorittanut yli 70 000 tapahtumaa sopimuskauden aikana.

Pankkisektori on voimakkaasti elävä ja muuttuva ala. Tästä syystä myös toimistomuuttoja on paljon, joten työasemapalveluille on tarvetta. Toimistomuutot tarkoittavat käytännössä sitä, että esimerkiksi yksikkö talon sisällä muuttaa toisiin tiloihin ja kaikki teknologialaitteet siirtyvät mukana. Toimitilojen muutoksilla on kriittinen vaikutus pankkisektorien liiketoimintaan. InfoCaren lähituki kytkee ja siirtää laitteet niin, että työntekijän tullessa töihin, kaikki toimii varmasti niin kuin pitää.

Juha Turunen on työskennellyt InfoCarella vuodesta 2007 ja Danske Bankin lähitukena hän on toiminut jo vuodesta 2008 asti eli siitä asti, kun Danske Bank on ollut Suomessa. Työtehtävät vaihtelevat pienistä näppäimistönvaihdoista isoihin laitevaihtoihin ja muuttoihin eli työtehtäviä voi olla laidasta laitaan. Mieleenpainuvin projekti, missä hän on ollut mukana, oli Danske Bankin pääkonttorin muutto Haagasta Pasilaan. Tällöin pääkonttorilla työskenteli 1200 henkilöä, joten muuttoprojekti oli toteutettava neljänä viikonloppuna. Pelkästään yhden viikonlopun aikana purettiin ja kytkettiin 300 työasemaa vanhalta konttorilta uuteen. Näin suuria muuttoprojekteja ei aikaisemmin ole ollut, mutta pienempiä 20–50 työpisteen muuttoja voi olla kerran pari vuodessa. Juha työskenteli ensimmäiset kaksi vuotta InfoCarella vuokratyöfirmankautta, mutta viimeiset 12 vuotta hän on työskennellyt vakituisena työntekijänä.

”Edelleen on hyvä meininki. Tuntuu, että paranee vaan. Ei oo mitään valittamista ” Juha kommentoi.

Jussi Damski siirtyi vuonna 2015 InfoCarelle vanhana työntekijänä Anvia Oyj:ltä. 2017 hän siirtyi Danske Bankin lähitukeen. Työtehtävät koostuvat pääasiassa IT-lähituen työtehtävistä. Tavallisimpia työtehtäviä ovat laitevaihdot eli jos kone hajoaa tai konekanta vaihdetaan uuteen, asennetaan ja toimitetaan asiakkaalle uusi kone. Tämän lisäksi asiakasta autetaan arkisissa ongelmissa, kuten silloin jos esimerkiksi näppäimistö tai hiiri ei toimi tai näyttö alkaa välkkymään tai sähköposti ei aukea. Työmäärät vaihtelevat muutamista tiketeistä kymmeniin. Koneenvaihtoprojekteja tulee säännöllisesti silloin, kun kone tulee aikansa päähän ja on aika vaihtaa uudempaan malliin. Vaihdettavia koneita on satoja ympäri Suomea ja koneet vaihdetaankin parinkymmenen koneen nipuissa. Uuteen koneeseen asennetaan sama ohjelmat ja tarkoituksena olisi, että uusi kone on sisällöltään samanlainen vanhemman koneen kanssa. Jussi viihtyy InfoCarella ja Danske Bankilla on hänen mukaansa leppoisa meininki ja mukavia ihmisiä.  Myös Danske Bankin IT Service Managerin Henri Keinäsen mukaan Danske Bankin pääkonttorissa toimiva kahden hengen InfoCaren tiimi on ollut erinomaisen hyvä jo vuosien ajan.

”InfoCaren Danske Bankille tuottama työasemapalvelu on keskeisen tärkeää liiketoiminnan tuottavan ja tehokkaan hoitamisen kannalta. Ilman työasemaympäristön toimivia työvälineitä tämä ei ole Danske Bankin työntekijöille mahdollista” Keinänen kertoo.  

”Yhteistyö InfoCaren kanssa on ollut aina sujuvaa ja hyvää. InfoCare ymmärtää Danske Bankin tarpeet hyvin ja toimii tilanteen vaatiessa myös hyvin joustavasti. Olemme erittäin tyytyväisiä InfoCaren palveluun.”

Henri Keinänen IT Service Manager Danske Bank